" Haladni akarsz az életben, de sokszor egyik lábad a féken van.
Ahhoz, hogy szabad lehess, meg kell tanulnod elengedni.
Elengedni a sérüléseket.
Elengedni a félelmet.
Nem táplálni tovább a régi fájdalmakat.
Az az energia, amivel a múltadba kapaszkodsz, visszatart az új élettõl.
Mi az, amit ma elengednél?"
A thai masszázs elméleti alapját a testet behálózó láthatatlan energiavonalak fogalma képezi.

E vonalak közül 10 különösen fontos szerepet játszik a thai masszázsban: a "10 Sen", vagy sib sen.

Az indiai eredet és hatás nyilvánvaló, mivel ez az elmélet egyértelmûen a jógafilozófián nyugszik.

A jógafilozófia szerint az élet-energia (a Prana) a belélegzett levegõben és az elfogyasztott ételben rejlik, és az energiavonalak hálózatán keresztül kapja meg az ember ezt a létfontosságú energiát.
( Mary Manin Morrissay)
Thai Masszázs - almenük
Thai masszázs eredete
Milyen jótékony hatásai
annak a thai masszázsnak?
Mi a thai masszázs?
Milyen esetekben ajánlott
thai Masszázs
Thai masszázs elméleti alapja
E pontokat a testbe nyíló "ablakoknak" is gondolhatjuk, amelyek lehetõvé teszik a kozmikus energia cseréjét, miáltal a test energiaegyensúlyban marad az univerzum energiájával. Az energia áramlásában bekövetkezett zavarok a Prana elégtelen ellátását okozzák, amely viszont betegséghez vezet.

Az energiavonalak masszírozása áttörheti ezeket a gátakat, serkentheti a Prana áramlását és segíthet az általános egészségi állapot helyreállításában.
Nagyjából ugyanez az elmélet található a kínai akupunktúra és akupresszúra és a japán Shiatsu rendszerben, amely kínai mintákból fejlõdött ki.

(Az energiavonalakat e rendszerben meridiánoknak hívják.) A rendszerek eredetét homály fedi. Mûvelõik közül páran úgy tartják, hogy ezek gyökerei is az indiai jógafilozófiában találhatók, melyet Bodhidharma, a Zen buddhizmust Kínában megalapító indiai szent hozott Kínába, de bármi légyen is a kínai tanítás eredete, kevéssé kétséges, hogy a thai masszázsban a tíz Sen elmélete az indiai közvetítésen alapszik és nem a kínai hagyományokon.

Az energiavonalak láthatatlanok és anatómiailag nem igazolhatóak, egyfajta "második bõr", egy második test a fizikai test mellett.

Ez a Pranamya Koshának, vagy "energiatestnek" nevezett második test energiavonalak tömegébõl áll, melyek száma állítólag 72000. Akárhogyan is van, nagyon sok vonal létezik.

A thai masszázs kiválasztott ebbõl a tömegbõl 10 fõ vonalat, melyeken különösen fontos akupresszúrás pontok helyezkednek el.
E pontok masszírozása bizonyos betegségek kezelését vagy a fájdalom csökkentését eredményezi. A tíz Sen elegendõ az egész test és a belsõ szervek fizikai kezelésének irányítására.

A nyugati tudósokat még most is zavarba ejti a tény, hogy ezeknek a vonalaknak és pontoknak - úgy tûnik - van alapjuk. Létezésük a különbözõ betegségek meggyógyításával, vagy legrosszabb esetben is, enyhítésével igazolható a gyakorlatban.

Kineziológiáról
Üdvözlöm honlapomon!
Szolgáltatásaim
Rólam pár szóban
Thai masszázs
Test - fülgyertyázás
Hogyan mûködik a One Brain módszer?
A kineziológia történeti háttere
Miben segít a kineziológia?
Mi történik a kezelésen?
Mi a helyzet a gyerekekkel?
Kineziológia módszerek
Bach - virágterápia
Thai masszázs
Bemer 3000
Test - és fülgyertyázás
Thai masszázs galéria
Bemer 3000 galéria
Bach - virágterápia galéria
Test - és fülgyertyázás galéria
honlapkészíés: globalcom studio