"Az élet viharaival szemben olyan légy, mint a madár, amely, ha a fát kivágják alóla, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll."
(Eötvös József)
A kineziológai munkában kiemelt helyet foglal el a gyerekekkel való foglalkozás.

Tartósan fennálló blokkjainkat elõszeretettel gyûjtjük be már kora gyermekkorban, majd hurcoljuk magunkkal egy életen át.

Ezért nagyon fontos, hogy már lehetõleg gyerekkorban számoljuk fel a beépült blokkokat, hiszen ekkor még viszonylag gyorsan korrigálható a probléma.

Az olvasási, írási és számolási nehézségek hátterében nem a gyermek butasága vagy lustasága áll, hanem az az érzés, hogy képtelennek érzi magát a helyesírási, a szövegértési, a hangos olvasási, a matematikai és a logikai feladatok megoldására.

Stresszt okoz számára az a tény, hogy állandó megmérettetésnek van kitéve sikerélmény nélkül.

Sokszor a szülõk és a tanárok túlzott elvárásai is blokkolhatják a gyerek szervezetében az energiaáramlást, amely aztán motiválatlansághoz, figyelmetlenséghez vagy nyugtalansághoz és különbözõ testi tünetek megjelenéséhez vezethet. Ilyenek lehetnek a visszatérõ betegségek, amelyek fõleg reggel, iskolába menetel elõtt jelentkeznek: torokfájás, fülfájás, hasfájás, fejfájás stb. Súlyosabb esetben depressziós tünetek is elõfordulhatnak.

A kineziológia módszere gyengéden és játékosan oldja a tanulási stresszeket, az ezzel kapcsolatos érzelmi zavarokat (múltbelieket is: fogantatás, magzati kor, születés, kisgyermekkor) és összehangolja a két agyfélteke mûködését, amely elõsegíti a tanulási sikereket.
Kineziológia - almenük
• A kineziológia történeti háttere
• Miben segít a kineziológia?
• Mi történik a kezelésen?
• Mi a helyzet a gyerekekkel?
• Kineziológia módszerek
• Bach - virágterápia
• One Brain módszer mûködése
Kineziológiáról
Üdvözlöm honlapomon!
Szolgáltatásaim
Rólam pár szóban
Thai masszázs
Test - fülgyertyázás
Hogyan mûködik a One Brain módszer?
A kineziológia történeti háttere
Miben segít a kineziológia?
Mi történik a kezelésen?
Mi a helyzet a gyerekekkel?
Kineziológia módszerek
Bach - virágterápia
Thai masszázs
Bemer 3000
Test - és fülgyertyázás
Thai masszázs galéria
Bemer 3000 galéria
Bach - virágterápia galéria
Test - és fülgyertyázás galéria
• Gyakori kérdések
A gyermek az elsõ 6-7 évében erõsen kötõdik az édesanyjához, így nem egy esetben a szülõ számára is ajánlatos az oldás, mivel az õ túlzott félelme, stressze is akadályozhatja a gyerek fejlõdését.

A tanulási zavarok legnagyobb részben érzelmi problémának tudhatók be. A kineziológia bármilyen tanulásra való képtelenséget diszlexiának nevez. Minden tanulási nehézség valamilyen trauma hatására következik be, minden diszlexia az idõ egy szakaszára vezethetõ vissza, amikor stressz hatására leblokkoltunk, és ún. "tanulási vakfolt" jött létre.

Stresszoldáskor sor kerül a látás, a hallás, a mozgás, az agyintegráció , a kommunikáció és a megértés területén kialakult problémák feldolgozására és új, a természetes tanulást segítõ elemek kiépítésére.

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz, ezért eredményesen kezelhetõ vele:

- tanulási nehézségek
- diszlexia, diszgráfia (olvasás-és írászavar)
- magatartási problémák
- dadogás, beszédzavar
- bepisilés
- beilleszkedési problémák
honlapkészíés: globalcom studio