"Hited törvénye - életed törvénye. Ne higgy olyasmiben, ami árthat neked, vagy sérthet téged. Hited szerint adatik meg minden."
(Tatiosz)
A Bach-virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely a gyógynövények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra.

A Bach-virágterápia rendszerét, amelyben 38 vadon élõ virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsõsorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerû módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A Bach-virágterápia egyszerû és mellékhatásoktól mentes sikere egyszerûségében rejlik, egyszerû, praktikus, a mindennapokban bármikor alkalmazható.

A Bach- virágterápia fõ jellemzõi

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A megfelelõ eszencia kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.

Kineziológia - almenük
• A kineziológia történeti háttere
• Miben segít a kineziológia?
• Mi történik a kezelésen?
• Tanulási nehézségek
• Kineziológia módszerek
• Bach - virágterápia
• One Brain módszer mûködése
Hogyan mûködik?

A virágkivonatokban megõrzött rezgések használatuk során visszaállítják a lelki egyensúlyt. Fokozatosan, belülrõl kifelé haladva fellazítják az egymásra rakódott régi beidegzõdéseket.

Feloldják a stresszt, és nyugalmat, erõt adnak. Lehetõvé teszik az érzelmek kifejezõdését, és pozitív gondolatokká történõ átalakítását. A lényege, hogy felismerjük hibáinkat, és azokat ne nyomjuk el többé, hanem ellentétes pozitív tulajdonságot fejlesszünk ki magunkban helyettük.


Kedvezõ hatásai

Dr. Bach nézetei szerint virágesszenciái az alábbi területeken fejtenek ki kedvezõ hatást:

- A lelki egészség fenntartása és /vagy helyreállítása (megelõzés)
- Lelki stressz helyzetek és életkrízisek akut kezelése
- Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítõ kezelése
- Alkati sajátosságok felismerése és korrigálása, a személyiségfejlesztés eszközeként
- Stressz oldások kiegészítéseként
- Gyermekkori panaszok esetében
- Nõgyógyászati problémáknál
- Állatoknál
- Súlyos betegségek utáni rehabilitáció, lelki egyensúly helyreállítása

A Bach-virágterápia rendkívül jól kombinálható más hagyományos és természetgyógyászati módszerekkel, mivel a hagyományos gyógyszeres terápiák más szinten hatnak. Az eszenciák segítségével a gyógyulási folyamatok felgyorsulnak, lelkiállapot, életenergia növekszik.

Érzelmi problémák esetén a Bach-eszenciák képesek a szervezet egyensúlyát helyreállítani, a negatív lelkiállapot megszüntetésével, az adott érzelemhez kapcsolódó pozitív emóciók erõsítése révén.

Ha a személyiségfejlõdés, kibontakozás elõmozdítása, önbizalom növelése a cél, abban is hatékony segítségünkre lehetnek a Bach-eszenciák. Ezáltal a változásra ismét lehetõség nyílik.

Az öt virágból elkészített elsõsegély-keverék kiválóan alkalmazható vészhelyzetekben, hirtelen jelentkezõ testi vagy lelki traumák esetén, amikor gyors, azonnali segítségre van szükség.
Lelki állapot szerint

Dr. Edward Bach a 38 virágeszenciák mindegyikét egy adott lelki állapothoz kapcsolta, és az alábbi 7 csoportba sorolta:

1. Kétségbeesés
2. Félelem
3. Mások boldogulása miatti túlzott aggódás
4. Bizonytalanság
5. A jelen történései iránti érdektelenség
6. Magányosság
7. Mások elképzeléseivel és a külsõ hatásokkal szembeni túlérzékenység

Bach-eszencia kiválasztása

Az eszenciák kiválasztásának többféle lehetõsége van. Az aktuális érzelmi reakciókat (pl. félelem, harag, düh, határozatlanság, türelmetlenség stb.) egy beszélgetés során kérdésekkel irányítva tudatosítjuk az adott problémát, és így sikerül kiválasztani a megfelelõ virágesszenciát. Akár belsõ sugallat, intuíció alapján vagy izomteszttel is megkereshetjük a megfelelõ eszenciát.

A megfelelõ keveréket összeállítjuk, majd általában 5 héten keresztül napi 3-4X4 cseppet kell szedni az elkészített oldatból.

A gyógyító rezgésû növények eszenciái helyreállítják lelki harmóniánkat, segítenek testi egészségünket megõrizni, megrekedt élethelyzetünkbõl tovább lépni.

Kineziológiáról
Üdvözlöm honlapomon!
Szolgáltatásaim
Rólam pár szóban
Thai masszázs
Test - fülgyertyázás
Hogyan mûködik a One Brain módszer?
A kineziológia történeti háttere
Miben segít a kineziológia?
Mi történik a kezelésen?
Mi a helyzet a gyerekekkel?
Kineziológia módszerek
Bach - virágterápia
Thai masszázs
Bemer 3000
Test - és fülgyertyázás
Thai masszázs galéria
Bemer 3000 galéria
Bach - virágterápia galéria
Test - és fülgyertyázás galéria
• Gyakori kérdések
honlapkészíés: globalcom studio